
Cheirinho
que nos leva a esquecer qualquer dieta... e lá vamos nós!
Vários são
os fabricantes dos pastéis de feijão em Torres Vedras, mas para nós o TOP são
os pastéis de feijão da Fábrica Corôa, acaba-se uma caixinha de 6 num piscar de
olhos e se chora por mais...
A Fábrica
Coroa faz parte da história de Torres Vedras. Foi fundada em 1940 por
Virgílio Simões, que aprendeu a receita de pastéis de feijão da sua madrasta,
Maria Adelaide Rodrigues (conhecida por “Mazinha”). Inicialmente confeccionava
vários artigos de pastelaria (como pastéis de amêndoa e de laranja), mas acabou
por se especializar nos seus célebres pastéis de feijão.
Os pastéis
da Fábrica Coroa são feitos de forma artesanal, onde são misturados o feijão, o
açúcar, a amêndoa e a gema de ovo, tudo em quantidades específicas e carregados
de amor e paixão pela arte de bem os confeccionar das funcionárias.
Estes
pastéis já obtiveram vários prémios, nomeadamente no concurso organizado pelo
jornal "Em Frente Oeste" no âmbito da Festa do Vinho e, mais
recentemente, no Festival do Pastel de Feijão de Torres Vedras integrado nas
Festas da Cidade (em dois anos consecutivos, 2013 e 2014).
O Pastel de
Feijão de Torres Vedras encontra-se atualmente em fase de qualificação como
produto IGP (Indicação Geográfica Protegida).
E que bem
que sabe receber uma caixinha destas de presente!
Quer fazer
uma encomenda? Mande-nos um email ou contacte-nos 00351923267566 (estamos
online no whatsapp e no facebook.com/proudlymadeinportugal).
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Who’s ever been
in Torres Vedras and didn’t felt that smell in the air of the 25 de
Abril Square, the bean pastel freshly made?
Smell that makes us forget any diet ... and there we go!
There are several bean pastels manufacturers in Torres Vedras, but for us the
TOP ones are the bean pastels of the Coroa Factory, you finish a box of 6 in a
heartbeat and you cry for more ...
The Coroa Factory is part of the history of Torres Vedras. It was founded in 1940 by Virgílio Simões, who learned the bean pastel recipe from his stepmother, Maria Adelaide Rodrigues (known as "Mazinha"). Initially he backed various pastry goods (like cakes of almond and orange), but he ended up specializing in his famous bean pastel.
The Coroa Factory is part of the history of Torres Vedras. It was founded in 1940 by Virgílio Simões, who learned the bean pastel recipe from his stepmother, Maria Adelaide Rodrigues (known as "Mazinha"). Initially he backed various pastry goods (like cakes of almond and orange), but he ended up specializing in his famous bean pastel.
The Coroa Factory pastels are made by hand with a mix of beans, sugar, almonds and egg yolk, all in specific quantities and born of love and passion from the art and skills of the employees.
These pastels have obtained several awards, namely in the contest organized by the “Em Frente Oeste” newspaper, along the Wine Festival and more recently at the Festival of Torres Vedras Bean Pastel, integrated into the City Festival (in two consecutive years, 2013 and 2014).
The Torres Vedras Bean Pastel currently finds itself in qualifying stage as a PGI product (Protected Geographical Indication).
And how nice would it be to receive a box of these as a gift!
You want to place an order? Send us an email or contact us at 00351923267566 (we are online at whatsapp and facebook.com/proudlymadeinportugal)
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